Megbukott csodagyerekek

Vannak olyan játékosok, akiknek fiatalkorukba fényes jövőt jósoltak, ám végül nem váltották be a hozzájuk fűzött nagy reményeket. Szokták mondani: nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Federico Macheda

Macheda szó szerint berobbant a Manchester Unitedbe, eleinte a tartalékcsapatba játszott, de Sir Alex Ferguson 2009 áprilisában benevezte őt az Aston Villa elleni bajnokira készülő keretbe, majd a 67. percben pályára is küldte az olasz támadót, aki a 90. percben 2-2-es állásnál egy parádés góllal nyerte meg a manchesterieknek az összecsapást. Ekkor még nem volt vége a fiatal játékos menetelésének, Macheda a következő összecsapáson is gól szerzett csereként beállva, ezek a góljai nagyban hozzájárultak a Machester United bajnoki címéhez. Macheda azonban folyamatosan sérülésekkel bajlódott és nem tudta beverekedni magát az MU kezdőjébe, így 2011-ben kölcsönadték a Sampdoriának, ám a hazai környezet sem segített rajta 14 találkozón mindössze 1-szer volt eredményes. A Unitednél továbbra sem számoltak vele, így folyamatosan kölcsönadták és sehol sem tudott megragadni. Végül 2014-ben hagyta ott Manchestert, azóta megfordult a Cardiff Cityben, a Nottinghamben és a Novarában is. Az olasz játékos jelenleg a Panathinaikoszban játszik, ahol valamennyire magára talált, de ettől a fogadóirodák sokkal fényesebb karriert reméltek tőle, lásd Unibet alternatív link.

Alexandre Pato

Pato a brazil Internacionalban nevelkedett, ahol a 2006-os klubvilágbajnokságon keltette fel játékával a topklubok figyelmét. 2007-ben a Bajnokok Ligája akkor címvédője az AC Milan szerezte meg őt 24 millió euróért. Pato első féléve jól sikerült a Milanban, hiszen 9 gólig jutott, majd a következő három idényben mindig 10 gól fölé kerül, és ha nincsenek az állandó sérülései valószínűleg ennél is többet ért volna el. Pato alapembernek számított a Milanban, ahol begyűjtötte a legjobb fiatal játékos díját is a Serie A-ban, és az Aranylabdára esélyes labdarúgók közé is bekerült a neve. A problémák 2010-ben kezdődtek, amikor combizom húzódást szenvedett és a sérülés a kezelések ellenér 2-3-meccseként újra előjött, így a szezon nagy részét Pato a lelátón töltötte. Másfél idény alatt mindössze 15 bajnokin lépett pályára a sérülések miatt, így a Milan 2013 januárjában lemondott róla. A brazil támadó a Corinthianshoz került, majd megfordult a Sao Paulóban a Chelseaben és a Villarealban is. Jelenleg a Sao Paulóban játszik, de ennék sokkal több volt a pályafutásában a Betclic magyar oldala szerint, főleg az első éveit látva.

Bojan Krkic

Krkic a Barcelona akadémiáján a La Masián nevelkedett , majd természetesen fel is került az első csapathoz, ahol 2007-ben 17 évesen debütálhatott, és az első góljára sem kellett sokat várni. Krkic az első bajnoki szezonjában 31 meccsen 10 gólt szerzett, nem meglepő, hogy mindenki az új Lionel Messit látta benne,így az elvárások is megnőttek vele szemben. A fiatal játékos azonban nem tudta kezelni a rá nehezedő nyomást és ez a játékán is meglátszott, a fejlődése megrekedt. A következő három idényben mindössze 16 bajnoki gólra futott erejéből a katalánoknál. 2012-ben el is hagyta Barcelonát és az AS Roma csapatához igazolt, a váltás azonban nem jött be az olaszoknál sem sikerült átütő teljesítményt nyújtania. Később az AC Milanban, az Ajaxban, a Stoke Cityben, a Mainzban és az Alavesben is megfordult, ám sehol sem találta a formáját. Jelenleg az MLS-ben található Montreal Impact csapatát erősíti.